Vítejte
Přihlásit se

Jak na iFauně udržujeme bezpečné prostředí pro kupující a prodávající

Portál iFauna klade na první místo dobro zvířat a zavazuje se k zajištění bezpečného procesu prodeje i adopce zvířat. Jsme více než jen inzerentní portál. Jsme komunita milující zvířata, která se zasazuje o jejich welfare, a máme nulovou toleranci vůči těm, kdo nemají dobré úmysly. Pokud máte jakékoli obavy, ať jsou malé nebo velké, nahlaste nám je!  


Jsme hrdí, že jdeme nad rámec jakékoliv srovnatelného českého inzertního prostředí, pokud se jedná o opatření, která chrání kupující a prodávající. Pravidelně aktualizujeme procesy ověřování totožnosti a máme přísná pravidla pro inzerenty a jejich inzeráty. Na jedno kliknutí můžete nahlásit podezřelé inzeráty či chování úživatelů. Pro komunikaci můžete využít chatovací funkci v rámci platformy. K dispozici je také tým důvěry a bezpečnosti, který se věnuje řešení vzniklých problémů. Každý inzerát je doprovázen pokyny, které musí kupující a prodávající dodržovat, aby zajistili bezpečný prodej i adopce, a pokud to nedodrží, hrozí jim trvalý zákaz využívání na této platformě.


Provádíme kontrolu inzerátů umístěných na našem webu?

Ano, naše automatické funkce nám pomáhají odhalovat podvod a podezřelý obsah. Většinu inzerátů, které jsou umístěny na iFauně, také manuálně schvalujeme. 


Jsme transparentní ohledně faktu, že část předložených inzerátů je odmítnuta a nikdy není zvěřejněna online, protože byla zastavena našimi automatickými a manuálními procesy. Většina odmítnutí je způsobena nedodržením našich kritérií pro inzerování, spíše než jakoukoli pokusnou kriminalitou ze strany inzerenta.


Rovněž se nám dostává - a jsme za to vděční - dodatečné upozornění ze strany našich uživatelů, kteří nám hlásí podezřelé inzerenty a jejich inzerci. 


Spolupracujeme s organizacemi pro ochranu zvířat, chovatelskými kluby a úřady, ale nejsme výkonným orgánem a nemůžeme fyzicky navštívit domov inzerenta.  Naše kontroly a ochranná opatření jsou nejlepší ve své kategorii, přesto jsou kupující těmi, kdo se setkávají s prodávajícími a musí učinit konečné rozhodnutí o nákupu. 


Zabraňujete množitelům štěňat nebo podezřelým chovatelům zneužívat vaše stránky?

Ano, děláme vše pro to, aby množitelé zvířat nepoužívali naše webové stránky. Sledujeme počet inzerátů, které umožňujeme

každému inzerentovi umístit, a kontrolujeme certifikáty chovatelských stanic, registraci na SVS a využíváme i další informace od místních organizací.  

To, že má chovatel registraci u veterinární správy nebo vlastní chovatelskou stanici, neznamená automaticky, že mu povolíme použít naši službu. Pokud si myslíme, že někdo je velkým komerčním chovatelem a zvířatům neposkytuje adekvátní péči, zabráníme mu používat naši platformu.
Také úzce spolupracujeme s místními organizacemi pro ochranu zvířat, abychom zabránili známým množitelům používat naše webové stránky. 

Naše webové stránky iFauna.cz byly založeny pro majitele zvířat, zodpovědné chovatele a útulky a máme nulovou toleranci vůči nezodpovědným jedincům, kteří se pokouší zneužívat naši platformu.


Jaké druhy inzerátů na stránce neumožňujete?

Máme seznam standardů, které dodržujeme při schvalování nebo odmítání inzerátů. Můžete si je přečíst v našich Podmínkách služby zde


Jak se vyhnout špatným zkušenostem při pořizování zvířat?

Průměrně 99,4% adopcí zvířat prostřednictvím iFauny je úspěšných a probíhá bez problémů. Naše automatizovaná a manuální analýza inzerátů zajišťuje, že většina inzerátů je legitimní a naše ochranná opatření zajistí, že inzerenti mají pouze ty nejlepší záměry. Ostražitost naší komunity při hlášení inzerátů poskytuje další zabezpečení.

Nicméně, když se věci pokazí, obvykle je to proto, že kupující nedodržel doporučení, která jsou zřetelně zobrazeny na našich stránkách (a u každého inzerátu). Jelikož jsou to právě oni, kteří se setkají s prodejcem i se svým budoucím zvířetem, mají pouze oni moc a odpovědnost dodržovat tato doporučení a zajistit úspěšný výsledek celého procesu prodeje.

Následující jsou příklady doporučení iFauny, které jsou nejčastěji ignorovány kupujícími v případech, které vedly k neuspokojivému výsledku koupě nového zvířete:


  • Vyhýbejte se přesunu konverzace s prodávajícím mimo chatovací funkci v rámci platformy iFauny.

  • Nekupujte zvíře, které jste neviděli naživo u inzerenta doma. Nepřijímejte žádné výmluvy, proč to nelze zajistit!

  • Pokud plánujete koupit štěně nebo mladé zvíře, ujistěte se, že jste ho viděli s matkou a nikdy si neberte zvíře, které nesplňuje minimální hranici pro odstavení od matky (koťata 84 dnů, štěňata 50 dnů). 

  • Zkontrolujte zdravotní stav zvířete a při přebírání psa požádejte o informace o mikročipu.

  • Podepište smlouvu a domluvte se na odeslání veškerých dokumentů před vyzvednutím zvířete.

  • Nejdůležitější je, že pokud máte nějaké obavy, ustupte od koupě a nahláste prodávajícího!

Pokud potřebujete další pomoc

Pokud vám tento článek neposkytl odpověď na vaši otázku, neváhejte nás kontaktovat kliknutím na tlačítko níže.

Kontaktujte nás



Byla tato odpověď užitečná? Ano Ne

Send feedback
Je nám líto, že jsme vám nemohli pomoci. Pomozte nám zlepšit tento článek a napište nám zpětnou vazbu.