Vítejte
Přihlásit se

Pokusy o phishing pomocí textových zpráv nebo e-mailů, které se vydávají za iFaunu

DŮLEŽITÉ: NIKDY vám NEZAŠLEME textovou zprávu, ve které bychom vás žádali, abyste klikli na odkaz a zadali své osobní údaje nebo bankovní údaje. Pokud obdržíte textovou zprávu s odkazem na web, který vypadá jako iFauna, okamžitě nám to prosím nahlaste. Nicméně vás občas můžeme požádat o potvrzení vaší totožnosti tím, že našemu týmu pro důvěru a bezpečnost pošlete důkaz o totožnosti / adrese/ vlastnictví zvířete. Tímto zajišťujeme, že iFauna zůstává bezpečným prostředím pro prodej domácích mazlíčků.

Co je phishing?

"Phishing" je běžný online podvod, kdy se od vás podvodník snaží získat citlivé informace, jako jsou přihlašovací údaje, informace o platební kartě nebo údaje o bankovním účtu.

Phishingové pokusy na iFauně

iFauna bohužel také byla vystavena phishingovým pokusům, kdy někteří uživatelé obdrželi textové zprávy od osob tvrdících, že jsou ze společnosti iFauna. V textové zprávě vás žádají, abyste klikli na odkaz a zadali své přihlašovací údaje a bankovní údaje.

Chceme zdůraznit, že se jedná o podvod a neměli byste klikat na takové odkazy ani zadávat žádné své údaje.

Níže jsme zahrnuli screenshot phishingového pokusu, s jakým jsme se v minulosti setkali. Jak můžete vidět, odkaz v textu není ifauna.cz.

 

Co můžete udělat?

I když máme opatření, která nám pomáhají chránit naše stránky před těmito podvody, chceme vám poskytnout následující doporučení, jak se vyhnout podvodům. 

  • Neposkytujte citlivé osobní informace (jako jsou uživatelská jména a hesla) prostřednictvím e-mailu.
  • iFauna vám nikdy nepošle textovou zprávu, ve které by vás žádala, abyste ověřili své osobní údaje.
  • Pečlivě zkontrolujte URL adresy / odkazy na webové stránky, abyste se ujistili, že jsou legální a nejsou podvodnými stránkami.
  • Pokud máte podezření, že se vás někdo pokouší podvést, obraťte se prosím na naši zákaznickou podporu kliknutím na tlačítko na konci tohoto článku.


Podlehl(a) jsem phishingovému pokusu - co mám dělat?

  • Tuto zprávu prosím nahlaste správci domény (můžete najít správce domény zde: https://whois.domaintools.com/ a zkontrolujte e-mail na podporu), aby mohli webovou stránku okamžitě uzavřít.
  • Pokud jste poskytli přihlašovací údaje pro iFaunu, naléhavě vás žádáme, abyste změnili heslo stejně jako na jakékoliv jiné webové stránce, kde jste použili stejný e-mail a heslo.

Pokud potřebujete další pomoc

Pokud vám tento článek neposkytl odpověď na vaši otázku, neváhejte nás kontaktovat kliknutím na tlačítko níže.

Kontaktujte nás



Byla tato odpověď užitečná? Ano Ne

Send feedback
Je nám líto, že jsme vám nemohli pomoci. Pomozte nám zlepšit tento článek a napište nám zpětnou vazbu.