Vítejte
Přihlásit se

Podrobná pravidla pro zveřejňování inzerátů

DŮLEŽITÉ: Vyhrazujeme si právo odmítnout jakékoliv inzeráty nebo zakázat, uzavřít nebo pozastavit účet uživatele, pokud máme podezření, že se chová neodpovědným způsobem nebo porušuje naše podmínky.

Jste oprávněn/a prodávat?

  1. Pokud chováte a nabízíte zvířata s průkazem původu, je třeba doložit Certifikát mezinárodně chráněné chovatelské stanice. Účet si nastavíte na "Chovatel" a nahrajete fotokopii certifikátu (snímek je neveřejný, slouží pouze pro ověření). U psů standardně akceptujeme registrace pod FCI, případně pod partnerskou organizací FCI, výjimka je možná zejména u plemen, která FCI neregistruje. U koček akceptujeme registrace a průkazy původu vystavené jednou z organizací sdružených pod WCC, jako je například FIFe, WCF nebo TICA.
    Vlastníte-li více než tři dospělé feny, je také nutné nahlášení chovu na Krajské veterinární správě.
    Pokud nabízíte zvířata s rodokmenem nespadajícím pod výše uvedené organizace, vyhrazujeme si právo odmítnout vaše inzeráty jako zvířata s PP. Více najdete v našich Podmínkách používání
  2. Všechna zvířata, která inzerujete, musí být ve vašem vlastnictví. Pokud inzerujete vrh koťat nebo štěňat, musejí pocházet z vašeho chovu. Není povoleno inzerovat vrhy štěňat nebo koťat, které jste koupili od třetích stran za účelem prodeje.
  3. Jasně uveďte, zda používáte naše služby jako soukromá osoba, častý inzerent/chovatel, útulek/záchranná stanice.
  4. Musíte být schopni ukázat všechna dosud neprodaná štěňata či koťata potenciálnímu majiteli spolu s jejich matkou a poskytnout informace o jejich otci. 
  5. Všechna zvířata určená k prodeji či adopci musí být k vidění v místě, kde žijí či vyrůstají.

Jste oprávněn/a kupovat?

Osoby mladší 18 let nejsou oprávněny inzerovat zvíře na prodej, adopci nebo krytí na našem webu. Také nepovolujeme osobám mladším 18 let používat web ke kontaktování inzerenta. Pokud inzerujete zvíře prostřednictvím webové stránky iFauna, ujistěte se, že každý, kdo si vaše zvíře adoptuje nebo koupí, je plnoletý. 

Informace, které musíte uvést v inzerátu

  1. Inzeráty musí být umístěny do správné kategorie a musí uvádět plné plemeno zvířete. Pokud se jedná o křížence, musí to být jasně uvedeno ve vašem popisu a inzerováno v kategorii kříženců.
  2. Fotografie musí zobrazovat skutečné zvíře, které nabízíte, a ne fotografii z internetu nebo jiného zdroje. Pokud inzerujete vrh štěňat nebo koťat, musíte také nahrát fotografie jejich matky (a pokud je to možné, i otce).
  3. Pokud je zvíře, které nabízíte, zaregistrováno u FCI/FCI partnera pro psy nebo FIFe/WCF/ TICA/jiného člena WCC pro kočky, musíte to uvést ve své inzerci a být schopni poskytnout veškerou dokumentaci ke kontrole, pokud je to požadováno.
  4. Jasně jste identifikovali všechny zdravotní či ostatní problémy spojené se zvířetem, které nabízíte.

Omezení na dovážená zvířata

  1. Inzerovaná zvířata musí být umístěna v České republice, případně na Slovensku a uvedené místo ve vašem inzerátu je skutečným místem, kde se zvíře momentálně a trvale nachází.
  2. Nepovolujeme inzerovat zvířata, která byla dovezena do České republiky za účelem prodeje. Nicméně můžete inzerovat starší zvířata, která jste legálně dovezli jako vaše vlastní zvíře, ale nyní jim potřebujete najít nový domov. Ve svém inzerátu musíte uvést zemi narození/původu zvířete.

Omezení na zvířata inzerovaná pro jiné účely než jako rodinná zvířata - mazlíčci

  1. Na iFauně je možné inzerovat pouze psy, kteří žijí a budou žít v domácnosti jako společníci a rodinní psi. Tím není dotčena možnost mysliveckého, záchranářského či jiného pracovního využití, bude-li pes žít v domácnosti a nebude využíván primárně k výkonu práce.
  2. Nebudete nabízet žádná zvířata na prodej za účelem komerčního chovu, stejně jako inzerovat řádně neuchovněná zvířata na krytí.
  3. Nepovolujeme inzerovat zvířata jako potravu nebo k jatečním účelům.

Někdy zamítáme inzeráty i přesto, že splňují ostatní požadavky

  1. Věk: V souladu s platnou legislativou musí být v době odběru štěňata stará aspoň 50 dnů (na počátku 8. týdne věku) a koťata 84 dnů (12 týdnů). 
  2. Kupírované uši: Nepovolujeme prodej štěňat s kupírovanýma ušima.
  3. Dárky / dárkové předměty: Neinzerujte zvířata jako dárky, například na Vánoce, Velikonoce nebo na Valentýna.
  4. Březí feny/kočky: Nedovolujeme inzerovat březí zvířata nebo zvíře, které se domníváte, že je březí.
  5. Výměna / směna: Nebudete se snažit vyměnit žádné zvíře nebo ho směnit za jakoukoliv nefinanční kompenzaci. 

DŮLEŽITÉ: Pokud porušíte některé z výše uvedených pravidel, můžeme uzavřít všechny vaše inzeráty a zrušit váš účet.

Pokud potřebujete další pomoc

Pokud vám tento článek neposkytl odpověď na vaši otázku, neváhejte nás kontaktovat kliknutím na tlačítko níže.

Kontaktujte nás

Byla tato odpověď užitečná? Ano Ne

Send feedback
Je nám líto, že jsme vám nemohli pomoci. Pomozte nám zlepšit tento článek a napište nám zpětnou vazbu.